Despre mine

Bun venit!

Am început să scriu aici ca Ancuța-omul și treptat am adus și bucăți din Ancuța-psihoterapeutul. Foarte mult timp, acest blog a reprezentat un colț de bine, de liniște, de conectare la mine și la ceilalți. Așa că, vei găsi aici părți din mine imperfecte, trăiri de-ale mele, întrebări, dar și resurse care sper eu, să te ajute în procesul tău.

În viața de zi cu zi lucrez cu părți sensibile, intime și frumoase ale naturii umane.

Mi-am început activitatea lucrând cu copiii cu tulburare din spectrul autist, în urma căreia a apărut centrul „Copii și Zâne”, cele două colege și prietene alături de care am lucrat.

Activitatea mea s-a dus spre un alt domeniu, dar tot legat de lucrul cu oamenii, resurse umane și training, activitate în cadrul căreia am poposit câțiva ani buni și pe care o continui și azi și prin lucrul meu alături de companii pe partea de sănătate emoțională a angajaților.

În 2017, după un an sabatic, care m-a răscolit, m-a reașezat și m-a schimbat în moduri care știu acum că nu ar fi avut cum să se întâmple altfel, am început lucrul meu în cabinetul de psihoterapie, în paralel cu lucrul în organizații.

Mă fascinează natura umană, complexitatea noastră, modul prin care creierul reușește să se adapteze și să ne ajute să funcționăm în situații în care nu am fi crezut vreodată că vom reuși.

Cred foarte mult în putea schimbării și în regăsirea propriei identități. Am experimentant-o atât personal, cât și fiind alături de clienții mei.

Sunt specializată în psihoterapia de familie și în lucrul cu copiii, în psihoterapia traumei (EMDR) și a atașamentului, precum și în tulburări de alimentație și lucrul cu partea de corporalitate (psiho-somatică). Ultimele două au apărut în viața mea prin proiect Emoții în farfurie.

Sub umbrela acestui proiect am creat primul intrument terapeutic din România care abordează relația cu mâncarea și cu propriul corp și am publicat cartea „Emoții în farfurie. Cum să faci pace cu tine și cu farfuria ta” la Editura Trei.

Lucrul cu oamenii îl consider ca fiind un frumos privilegiu de care mă bucur să am parte în fiecare zi prin ceea ce fac:

  • Sedințe individuale de psihoterapie
  • Ședințe de psihoterapie pentru cuplu și familie
  • Sesiuni de mentorat pentru specialiști
  • Dezvoltare personală și consiliere psihologică
  • Grupuri de susținere
  • Workshopuri tematice de dezvoltare personală în cabinet sau în cadrul companiilor
  • Coaching (individual și de echipă), mediere de conflicte și consiliere pentru companii

Provocările sunt diferite de la un client la altul, dar împreună găsim o cale de spre a fi bine (căci nu există o rețetă general valabilă), spre a face lucrurile diferit, spre o viață mai liniștită și mai armonioasă.

Pentru mai multe detalii îmi poți scrie pe adresa de email ancuta.f.coman@gmail.com sau ne putem auzi la numărul de telefon 0733 022 962.

Cu drag,

Ancuța