8 activități cu puțini bani pe care le poți face împreună cu cei dragi

V-am povestit într-un articol anterior despre hygge, conceptul danez al fericirii, mai bine spus al bucuriei zilnice din activități simple. O altă idee importantă legată de acest concept este că nu ai nevoie de bani mulți pentru a te bucura.

Socializarea și conectarea cu cei dragi nouă ocupă mare parte din ce înseamnă o viață sănătoasă și împlinită. În goana zilnică, de multe ori amânăm aceste întâlniri până ce ajungem să ne vedem o dată la câteva luni sau o dată pe an. Facebook contribuie la asta, pentru că avem impresia că știm ce se întâmplă cu oamenii dragi, întrucât ne luăm informații din ceea ce postează.

Inspirată de această carte vin cu câteva idei de activități cu puțini bani pe care le puteți face împreună.

1. Jocurile de societate

Cel mai probabil cu toții avem acasă măcar un joc de cărți. Ideea este ca fiecare să aducă ce are, să se adune cu toții la cineva acasă și să înceapă jocul și socializarea.

2. Seară de gătit

O activitate care poate fi făcută în orice perioadă a anului, înăuntru sau afară. Important este ca toată lumea să fie implicată și fiecare să contribuie cu ceva. Se poate pregăti pizza și foarte ușor pot fi implicați și copiii, sau se pot încerca noi rețete.

3. Seara la TV

Întâlnire între prieteni pentru vizionarea unui serial, de exemplu Game of Thrones. 🙂 Orice alt film poat fi vizionat, iar pentru ca să puteți și povesti între voi, indicat este ca majoritatea să fi văzut filmul înainte.

3. Mini-biblioteca din casa scării

O super idee pentru cei care locuiesc la bloc și doresc să își cunoască vecinii și să-și facă prieteni noi. Instalați o mini-bibliotecă pe casa scării, cu schimb de cărți și găsiți un sistem prin care să implicați cât mai multe persoane.

4. Faceți un foc

Noi avem un prieten care are o casă și o curte unde din când în când ne adună la un foc, indiferent de anotimp. Atmosfera care se creează în jurul focului este întotdeauna una plăcută, că doar avem o istorie cu el.

5. Vizionare de filme în aer liber

În multe orașe, precum și în Timișoara se organizează vizionare de film în aer liber, o ocazie numai bun să vă întâlniți și să petreceți o seară împreună.

6. Petrecere cu troc

Tare mult îmi place ideea asta și cred că ar putea ieși chiar fain. Petrecerea cu troc înseamnă că fiecare aduce măcar un obiect în stare bună, dar pe care nu-l mai folosește și face schimb cu ceva din ce aduc ceilalți. Ideal este ca fiecare să plece acasă cu un alt obiect decât cu cel care a venit și bineînțeles, să-i placă.

7. Picnic

O altă activitate faină de făcut, plăcută și de copii este picnicul în aer liber. Până la urmă, ce poate fi mai fain decât o zi cu vreme faină, verdeață și mâncare în mijlocul naturii? În Spania am surprins de multe ori petreceri în parcuri sub formă de picnic, cu baloane, loc de făcut poze etc.

8. Drumeție și dormit la cort

Din diferite motive este posibil ca nu toată gașca sau toată familia să fie de acord sau să se simtă confortabil cu această activitate. Din punctul meu de vedere este o super experiență, care se lasă mereu cu voie bună, cu povești și cu amintiri frumoase. Ce poate fi mai fain decât să îți petreci timpul în natură și apoi să mănânci și să dormi în mijlocul ei? Noi suntem fani dormit la cort și abia așteptăm prima ieșire pe acest an de acest gen. Sperăm să atragem și o parte dintre oamenii dragi cu noi.

Lista poate continua, dar sper că v-am trezit dorința de a vă vedea cu oameni dragi vouă și de a petrece timp cu ei.

Zile frumoase,

Psihoterapeut Ancuța Coman

Tel.: 0733 022 962

Email: ancuta.f.coman@gmail.com

Dacă acest articol ți-a fost util, te invit să îl distribui și nu uita să te înscrii la newsletter cu adresa de email.

Mă poți urmări pe Facebook aici: www.facebook.com/ancutacoman.ro/

Foto copertă articol: Unsplash, Kane Reinholdsten

Articole similare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*