Comunicăm emoții

 

Comunicăm emoții… tot timpul, fie că vrem, fie că nu.

Transmitem ceea ce simțim, ceea ce credem prin poziția corpului nostru, prin tonalitate, gesturi, mimică. Suntem o carte mult mai deschisă decât credem. Și mai mult decât atât suntem o întreagă bibliotecă cu cărți din multe domenii. Unele le-am deschis și știm că le avem pe rafturile de cărți, dar altele au rămas nedeschise. Îmi place să cred că suntem o combinatie de cărți de psihologie, de bucate, de pasiune și sexualitate, de fotografie, de dorințe și multe altele care așteaptă să fie descoperite.

Cred că e destul de dificil să întorci oglinda și să vezi cine ești cu adevărat, care sunt emoțiile tale, ce se ascunde în spatele lor. Se poate întampla ca o viață întreagă să ne ascundem de noi înșine, de teama de a nu descoperi “cărți” cu amintiri prăfuite.


Cine suntem noi cu adevărat cred că este un drum pentru o viață, un drum cu gânduri, cu emoții, cu oameni, cu amintiri, cu momente de neuitat. Nu cred că există un raspuns la întrebarea “Cine ești cu adevărat?” Există mai multe răspunsuri, pentru că toți suntem ființe emoționale,  complexe, formate din multe părți, unele cunoscute, altele necunoscute.

Emoțiile le simțim, le trăim și de multe ori e greu să le identificăm în forma lor pură fără să folosim un mecanism de apărare sau o percepție eronată.

Ce știu sigur este că mă bucur că ele există. Sună ciudat poate, suntem oameni, deci avem emoții. Dar de fapt nu e chiar atât de simplu. Uneori ni le înăbușim până în stadiul în care le anulăm, nu mai vrem să le simțim. Să luăm ca exemplu emoțiile dinaintea unei prezentări. Cine își dorește să le aibă? La prima întrebare, nimeni. Vrem să mergem în față fără emoții, încrezători în noi, cu textul învățat. Ei bine, din fericire, e bine să avem emoții și nu e deloc greșit să se vadă că le avem.

Atunci când vorbim despre emoțiile noastre nu avem cum să greșim și deși ele sunt ambigue de multe ori și complexe, cred că este extraordinar că le avem și ca sunt acolo.

Cu multă emoție pentru un nou început,

AncuțaArticole similare:

Trackback-uri și pingback-uri 1

  1. Webstock, 2 ani de blogging și alte noutăți faine - Ancuța Coman

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*