Crăiese, unicorni și remedii miraculoase

În seara asta am mers să luăm cina la un restaurant din Ubud.

La masa de lângă noi era o tănără singură, dar nu pentru mult timp. În 10 minute i se alătură o prietenă și încep să vorbească. Tare. Știți acei oameni care vorbesc între ei, dar ai impresia că susțin un training? Ei, cam așa. Era absolut inevitabil să nu le auzi și chiar mă interesa subiectul, așa că am devenit atentă. Vorbeau despre extinderea vizei și cum se procedează, chiar ceea ce vrem și noi să facem. Brusc, se schimbă subiectul. Una dintre ele începe să îi povestească celeilalte despre un episod revelator din viața ei.
A fost la un retreat de healing susținut de un indian. În fiecare zi trebuia să bea sucuri, iar cel de dimineață era groaznic, îi venea să vomite de la el, dar încerca să nu facă asta. Era cu prafuri din #$%^ ceva plante, nu am înțeles, dar ce m-a dat pe spate a fost ce a urmat. Acel suc avea ca și scop să adune, citez, toate toxinele și alcoolul, într-un singur loc din organism și să le elimine. Puf! Magic.

Zece zile a stat acolo, au băut sucuri și în ultimele zile au mâncat doar legume, au consumat multă apă, au făcut yoga, au meditat și s-au odihnit. La finalul celor 10 zile slăbise 4 kilograme, se vedea din felul în care spune că e șocată. A plătit 3000 de dolari pentru acest retreat. Eu i-aș fi dat în judecată. 4 kilograme după 10 zile de înfometare? 🙂 Eu am slăbit primele 3 după 4 zile de băut 2 litri de apă, că s-a dus retenția.

Dacă ceva îmi displace în Bali este spiritualitatea dusă la extrem de către expați/turiști. Cea mai interesantă imagine de aici a fost să văd într-o cafenea două fete îmbrăcate în alb, ca niște crăiese, așa să vă imaginați. Aveau pe cap tot felul de chestii, iar una dintre ele avea în frunte un corn, să îi zicem o altfel de bijuterie. Da, unul din acela cum au unicornii în desenele animate. Ei bine, fetele astea îi făceau masaj unui tip la mâini. Ce să zic? Relaxant, poate, dar ciudat.

Oameni buni, cu pastile, prafuri sau sucuri miraculoase nu slăbiți. Slăbiți când le luați pentru că toate sunt însoțite de recomandări precum: băut mai multă apă, dormit bine, făcut sport, renunțat la zahăr, renunțat la alcool etc. De la aceste acțiuni pe care ar trebui să le facem zilnic, de la astea slăbiți. Nu de la pastile și de la prafuri. Nu există scurtături și știți asta, nu vă mai mințiți. Da, pe termen foarte scurt funcționează, dar dacă nu devine stilul vostru de viață, dacă nu realizați că acea grăsime e ceva la care trebuie să fiți atenți toată viața, pentru că așa e, nu o să reușiti pe termen lung. Știu, e nasol, alții nu au problema asta. Așa e, dar e o problemă mică de avut, nu e o problemă gravă de sănătate pe viață, deși poate deveni.

Nu există aceste remedii miraculoase. Pe scurtă durată aplici, pe scurtă durată ai. Simplu și foarte logic.

De fapt, nici nu e vorba de slăbit, e vorba de a ne simți mai bine, de a respira mai ușor când urcăm scările, de a trăi mai frumos pentru noi, de a fi mai liniștiți așa cum alegem noi să fim din punct de vedere fizic. Dacă fata aceea ar fi mâncat sănătos, ar fi consumat sucuri naturale și nu prafuri din plante rare și neauzite, dacă ar fi meditat și ar fi practicat liniștea în căminul ei, rezultatele pe termen lung ar fi fost mult mai vizibile și ar fi putut să facă altceva cu acei 3000 de dolari.

Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să te înscrii la newsletter cu adresa de email.

Sursă foto copertă articol: Unsplash

Ancuța

Articole similare:

2 comentarii publicate

    • Da, așa e din păcate. Dar tot ei au de suferit în final, numai că aleg să nu vadă asta de la început și să aleagă scurtăturile. Exemplul din articolul de față e unul inofensiv față de câte scurtăruri există care pun viața în pericol.

Trackback-uri și pingback-uri 1

  1. Cum să adormi când mintea nu-ți dă pace - Ancuța Coman

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


%d blogeri au apreciat: