A fi bine cu tine

Vineri am fost invitată să le povestesc doamnelor din cadrul unei companii despre ce înseamnă să fii bine cu tine, un eveniment organizat cu ocazia zilei de 8 martie.

Cum mi-aș dori să ajungă la cât mai multe persoane ideile prezentate, iată, împărtășesc cu voi câteva idei despre acest subiect: 

  • La o primă privire, a fi bine cu sine cel mai probabil ne duce la ideea de armonie, de echilibru, o senzație de pozitivism, de bucurie. A fi bine cu tine înseamnă mult cele de mai sus, dar nu doar atât, pentru că dacă ajunge să devină o presiune dată de ideea de a fi pozitivi și cu zâmbetul pe buze atunci nu mai este ceva sănătos pentru noi.
  • A fi bine cu noi înseamnă și (mai ales) a fi contact cu noi, a ne accepta emoțiile, toate emoțiile așa cum sunt ele, pentru că emoțiile nu sunt bune sau rele, sunt normale. Ele ne ajută, ne arată ceea ce ne face să fim triști, temători, furioși, dar și bucuroși, desigur. A fi bine cu sine înseamnă a fi în contact cu ceea ce simțim, a putea să stăm de vorbă cu noi înșine sau cu altcineva despre ceea ce se întâmplă în interiorul nostru. 
  • A fi bine cu tine este despre a accepta cine ești, despre a-ți conștientiza traseul pe care l-ai avut, cu tot ce e în spate, despre a te uita la ce încă doare și are nevoie de atenția ta, de grija ta, să știi când să mergi să vindeci asta cu cineva. Pentru că e greu să fii singur/ă. Nu ne naștem pentru a fi singuri, avem nevoie de ceilalți.
  • A fi bine cu tine poate înseamna a avea curajul să te uiți în oglindă și să stai acolo, să vezi, să accepți, să ierți, să te uiți cu blândețe la corpul care te-a adus azi până aici, care a trecut prin durere, prin sarcini, prin diete, prin trăiri pe care le-a simțit intens. 
  • A fi bine cu tine poate înseamna a te obloji când e nevoie, a cere ajutorul când nu mai poți, a spune stop când vrei o pauză. 

Călătoria spre noi va dura toată viața, mereu vom fi într-o continuă schimbare, chiar transformare poate. Nu există o linie de final pentru schimbare, un moment în care să spunem că am ajuns într-un punct extraordinar și de atunci încolo așa va fi. Provocări vor veni mereu și cred că tocmai în asta constă frumusețea, mai ales că putem explora mereu noi moduri de a le gestiona.

Subiectul este generos, așa cum spuneam, iar pentru a ajunge la cele de mai sus este nevoie de multe ori de muncă susținută și conștientă cu propria persoană, astfel că vă invit să facem această călătorie una încărcată cu multă răbdare și blândețe față de sine. 

Vă doresc un 8 martie cu sens!

Psihoterapeut Ancuța Coman

Tel.: 0733 022 962

Email: ancuta.f.coman@gmail.com

Dacă acest articol ți-a fost util, te invit să îl distribui și nu uita să te înscrii la newsletter cu adresa de email.

Mă poți urmări pe Facebook aici: www.facebook.com/ancutacoman.ro/

 

Articole similare:

Trackback-uri și pingback-uri 1

  1. De ce clachează oamenii puternici și ce se poate face legat de asta - Ancuța Coman

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*