Avem timp pentru toate

Azi m-am trezit mai târziu, adică m-am trezit devreme, dar patul nu avrut să mă lase să plec până la prânz. Ultimele zile nu au fost cele mai ușoare, iar corpul meu și-a cerut pauza.

Am deschis laptopul și m-am uitat peste vizualizările pe care le aveam pe bloguri în ultimele zile. Am fost puțin dezamăgită de mine că nu mai publicasem nimic de câteva zile pe niciunul dintre bloguri deși am conținut aproape gata de publicat pentru ambele. Apoi mi-am dat seama că publicul pentru care scriu abia s-a trezit, dacă s-a trezit. Aici e trecut de ora prânzului, dar la voi e abia dimineață, poate că încă nici nu ați plecat la lucru sau poate abia ați ajuns.
Sursă foto: Unsplash

M-am gândit la diferența de percepții pe care o avem de multe ori despre lucruri, despre timp, despre noi și așa au început să-mi umble degetele pe taste. Suntem în întârziere față de ce sau față de cine? Cred că ne judecăm prea aspru de multe ori, așa cum am făcut eu azi cu mine.
Fac parte din mai multe grupuri pe Facebook, printre care unul cu femei din toată lumea pasionate de călătorie. Una dintre ele a întrebat dacă nu e prea în vârstă să renunțe la tot și să plece cu rucsacul în spate prin lume. Asta îi spusese un coleg de lucru, că i s-a cam dus vremea. O alta a întrebat-o câți ani are. Ei bine, are 27 de ani și cineva s-a gândit să-i ridice un semn de întrebare legat de călătoria ei, legat de ea, de viața ei. Bineînțeles, că a primit mesaje și poze de la femei trecute de 60 sau 70 de ani călătorind cu rucsacul în spate pe munte sau dormind în hosteluri, participând la festivaluri și petreceri de peste tot în lume.

Așa că nu e târziu, orice ați vrea să faceți, orice vârstă ați avea.

Vreți să plecați undeva, vreți să slăbiți, vreți să începeți un curs, vreți să o luați de la capăt, vreți o nouă relație, un nou loc de muncă, începeți. Orice ați vrea să începeți, nu uitați că e un univers legat de asta, e o masă de oameni care face același lucru, de diferite vârste, profesii și de la care puteți învăța, care vă poate susține pe drum.
E târziu doar dacă tu decizi să folosești scuza aceasta.

Are 85 de ani și a fost numit cel mai în vârstă călător. Și-a vândut tot, și-a luat un rucsac și a plecat. Sursă foto: Google ImagesNu mai e timp să dăm timpul înapoi, dar e timp să îl folosim pe cel care ne-a rămas așa cum ne dorim noi.

Mă bucur să cunosc oameni care nu îl știu pe acest Târziu, care au decis să facă schimbări sau pași înainte indiferent de vârstă.

Nu așteptați noul an sau o nouă zi de luni. Începeți de azi, orice zi ar fi în calendar.

Știu că e greu să te ridici de pe scaun, de pe canapea, din fața televizorului, din zona caldă de confort, dar o faci pentru tine. Știi vorba aceea, peste un an ți-ai fi dorit să fi început azi.

Un exemplu de situație în care sigur peste 1 an ți-ai fi dorit să fi început azi. Sursă foto: UnsplashEu o să-mi beau cafeaua în același timp cu voi, pentru că și aici, și în România e încă devreme.

Cum spunea Octavian Paler, Avem timp pentru toate.

Avem datoria față de noi să trăim frumos, să trăim așa cum ne dorim și mai ales, să facem tot posibilul pentru a ajunge acolo. Procesul are farmecul și rostul lui.

Cred că mai sunt multe de discutat pe acest subiect și găsiți multă inspirație pe el și prin cărți sau pe Internet, dar această inspirație devine doar o informație, un bla-bla dacă nu începi. E ceva ce știi și atât. Treci dincolo de asta și vezi ce se întâmplă. Fii o prioritate în viața ta.

Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să te înscrii la newsletter cu adresa de email.

Sursă foto copertă articol: Unsplash

Ancuța
Articole similare:

2 comentarii publicate

  1. Si eu cred, Ancuta, ca este timp pentru toate. In special atunci cand faci ceea ce-ti place si reusesti sa imbini familia cu serviciul care devine o relaxare, nu pentru ca am 3 copilasi acasa,dar cand sunt in clasa, ma detasez de tot ce este acasa si ma incarc cu energie. Avand energie,am si rabdare le explic baietilor toate curiozitatile, iar fata sa creasca in dragoste si in armonie. Si, da, am timp sa lucrez pentru scoala cand sunt acasa, sa privesc un film cu copiii, sa citesc o carte, sa fac dinozauri din plastilina, sa fac curatenie, sa bag la spalat, sa pregatesc haine si lista ar putea continua.

    • Hello, Nico! Ce fain! Te admir tare mult, esti un exemplu pentru mine. Cred ca e nevoie de multe calitati pentru ceea ce faci. Te imbratisez cu drag si abia astept sa cunosc familia marita. 🙂 :*

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


%d blogeri au apreciat: